18.11.09

Tatar merevaigukastmes

Merevaigu sulatatud juust on minu meelest väga hea leiutis. Niisama võileiva peal ta mulle eriti ei maitsegi, aga kõikvõimalikesse suppidesse, kastmetesse ja ka kookidesse-magustoitudesse poetan teda küll. Näiteks hariliku hakklihakastme muudab pool karpi merevaiku päris huvitavaks ja mõnusalt kreemjaks.

250 g head hakkliha

sibul

3-4 küüslauguküünt

pakk kohvikoort

0,5 pk Merevaigu sulatatud juustu

soola, pipart

tatart

puljongikuubik või kaks

killuke ehtsat võid

Keeda tatar puljongikuubikuga maitsestatud vees. Sega hulka või, jäta tatar kinnise kaane all järelhauduma.

Pruunista pannil hakkliha ja sibul. Maitsesta. Lisa küüslauk ja maitseained. Kalla pannile kohvikoor ning kui see keema on tõusnud, lisa vähehaaval, pidevalt segades hulka merevaik. Värske till annab kastmele viimase lihvi, aga kui seda olema ei juhtu, sünnib süüa ka tillita. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar