12.9.09

Šikk šokolaadi-karamellikook

See kook on imeline. Imelihtne. Imerikkalik. Raske uskuda, et nii hea šokolaadikoogi tegemiseks piisab kõigest 4 spl kakaost - maitseb, nagu oleks kasutatud ehtsat tumedat šokolaadi. Üldse on kõik, mis selle karamellise šokolaadikoogi sisse käib, kõige harilikum kraam, mis köögis enamasti niikuinii olemas: munad ja või, jahu ja kakao, suhkur ja küpsetuspulber... 

4 muna

4 spl suhkrut

sips soola

pakk võid

4-5 spl kakaod

200 g suhkrut (võib osalt asendada fariinisuhkruga, annab eriti hea karamellimeki!)

200 g jahu

küpsetuspulbrit

fariinsuhkrut


Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Sulata või, sega sellesse kakao ja suhkur ning nirista segu ettevaatlikult munavahu hulka. Sega korralikult. Lisa jahu ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks, siputa koogi pinnale õhuke kiht fariinsuhkrut ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit. Kook on parim, kui jääb sees pisut niiskeks. Sobib oivaliselt vaniljejäätise, -kastme või vahukoorega.

5 kommentaari:

  1. oioi, minu maitsemeeled hakkasid nüüd küll tööle.

    VastaKustuta
  2. Kas seda tehakse ümmarguses vormis või ahjuplaadil või kuidas? Millisel kujul sa seda nende kogustega küpsetad?

    Anna-Liisa

    VastaKustuta
  3. Asjakohane küsimus :)
    Sellest kogusest jätkub ümmarguse koogivormi või väikese kandilise jaoks. Plaadi tarvis oleks vist vaja küll kogused kahekordistada.

    VastaKustuta
  4. Kas 26cm ümmargune vorm võib suureks jääda juba? Mul puudub võime koguste pealt vaadates ette kujutada, kui palju valmisprodukti neist saab :)

    VastaKustuta
  5. Ma arvan, et sul tuleb siis lihtsalt natuke õhem kook ja peaksid eriti hoolega peale passima, et ta liiga kauaks ahju ei jääks ja ära ei kuivaks (siis muutub selliseks tavaliseks kakaomaitselise tordipõhjaga mõttetuks koogiks :P) - et välja tuleks võtta siis, kui ta veel seest natunatuke niiske on.

    VastaKustuta