12.9.09

Tomati-hakklihakaste pastaga

Meil on tomatiuputus! Õnneks on tomat juhtumisi mu lemmik köögivili ja annab üsna ammendamatult võimalusi end igale poole sisse sokutada - kastmesse ja suppi, ahjurooga ja purki, pirukale ja pitsale, salatisse ja võileiva peale. 

Üks eriti mõnus kaste, mida sügiseti tomatitest küllastumiseni vaaritan, on selline:

250 g hakkliha

5 üliküpset tomatit

ananassi (kompotti või toorest või kui ei soovi, siis üldse mitte)

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

soola

pipart

((pruuni) suhkrut)

punet

basiilikut

Pruunista pannil hakkliha. Lisa sibul ja prae kuldseks. Maitsesta. Tükelda tomat, kalla hakklihale sörts vett ning tomatid ja hauta kastet vähemalt pool tundi (mida kauem sel podiseda lased, seda maitsvam saab tulemus), vajadusel kalla aeg-ajalt vett natuke juurde. Timmi maitse soola, suhkru ja pipraga parajaks, lisa küüslauk, ananass ja värsked ürdid, kuumuta segu korra veel keemiseni ja ongi valmis! Kaste on imehea pasta ja riivitud/murendatud juustuga. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar