17.11.09

Kakaopõhjaga kohupiimatort toorjuustukreemiga

See igati mõnus tort sündis siis, kui väga näljane mina kurva näoga külmikut ja köögikappe revideeris: mitte miski ei tundunud ahvatlev, aga samas see müstiline "millegi hea" isu oli suur. Seda kooki võib teha ka valge põhjaga: siis tuleb lihtsalt kakao lisamata jätta. Samuti ei ole kohustuslik kooki kastmega serveerida - mul oli lihtsalt vastav varustus parasjagu kodus olemas ja kohe oli isu sellise ülepakkuvalt rikkaliku maiustuse järele.

Põhi:

80 g võid/margariini

4 spl kakaod

4 spl suhkrut 

nii palju jahu, et tekiks mure tainas

Täidis:

3 pakki kohupiima

3 muna

3 spl jahu

ca 200 g suhkrut

1 sidruni riivitud koor

Kreem:

1 pk toorjuustu

1 pk vahukoort

sidrunimahla

suhkrut

vaniljesuhkrut

Tee esmalt valmis põhi: sulata või, sega hulka suhkur, kakao, sool ja jahu. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse koogivormi kõlgedele ja põhja, pane 200-kraadisesse ahju eelküpsema.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises kausis sega kohupiim suhkru ja riivitud sidrunikoorega, lisa munakollased, vahusta kergelt. Sega hulka natuke jahu ning hästi ettevaatlikult vahustatud munavalged. Kalla täidis õrnalt küpsenud põhjale.

Küpseta kooki 190-200 kraadi juures.

Soovi korral võid kooki serveerida juustukreemiga: vahusta toorjuust sidunimahla, vaniljesuhkru ja suhkruga, lisa peene joana vahukoor ja jätka vahustamist, kuni kastmel on soovitud konsistents. Selle magusust võib vastavalt maitsele timmida. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar