Siin ta on: minu sellesügise hitt-õunakook. Nii nagu kevadel tegin mitu korda nädalas biskviitkattega rabarberikooki, nii sai sügisel sellest samast õunakoogist peaaegu villand. (Aga nüüd seda retsepti sisestades tekkis ikkagi tunne, et täna õhtul peaks jälle õunakoogiteo ette võtma.)150 g võid
150 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 muna
jahu
1 tl küpsetuspulbrit
palju tükeldatud õunu
kaneeli ja rikkalikult suhkrut
1 pakike martsipanimassi
paar spl fariinsuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Sega tainasse jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur; tainas peaks jääma keskmise paksusega, veel vabalt segatav. Kalla see küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse tordivormi.
Tükelda õunad, sega kaneeli ja suhkruga. Aseta õunatükid tainale, murenda peale martsipan ja lisa ka fariinisuhkur - sellest ja õunamhlast moodustusb imeline karamelline kate.
Küpseta ahju alumises osas, kuni kooki torgatud nuga ei jää enam tainaseks. Serveeri kuumalt jäätisega, külmalt söö niisama või eriti maias tujus olles pane vahukoort peale.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar