1.9.09

Besee

Sel suvel avastasin enda jaoks pavlova tordi. Tegin pavlovat peamiselt Nami-Nami retseptile tuginedes, seda, nagu retsepte ikka, pisut muutes ja mugandades. 

Aga kui peres leidub nii suuri beseefänne, et hiigelsuur 8 munavalgest pavlova pistetakse ühe õhtuga nii muuseas nahka, siis ei jää muud üle, kui seda beseehimu vaigistada püüda. 

Niisiis võtsin kätte ja tegin 4 munavalgest kaks suurt ahjuplaaditäit õhumusisid (besee tuleb prantsuskeelsest sõnast baiser ja tähendab suudlust), pühendatud armsale abikaasale, kes enamiku neist nahka pistis.

4 munavalget

200 g suhkrut

2 tl maisitärklist

mõni tilk äädikat

näpuotsatäis soola

pisut vaniljesuhkrut

100 g kookoshelbeid

Munavalged vahustasin soolaga pehmeks vahuks. Lisasin järk-järgult suhkrut ja muudkui vahustasin ja vahustasin. Tilgutasin hulka äädika, vaniljesuhkru ja maisitärklise, segasin, lisasin ettevaatlikult segades kookoshelbed ja törtsutasin tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pisikesed vahunupsud. 

Küpsetada võiks beseid 110-kraadises ahjus umbes poolteist tundi või seni, kuni beseed on pealt täiesti kuivad ja kõvad ja kergelt beežikat värvi. Siis võib ahjuukse paokile jätta ja beseedel seal täiesti maha lasta jahtuda. (Aeg-ajalt võib kööki asja teha ja mõne besee poolsoojalt suhu ka napsata.)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar