Üks eriti mõnus kaste, mida sügiseti tomatitest küllastumiseni vaaritan, on selline:
250 g hakkliha
5 üliküpset tomatit
ananassi (kompotti või toorest või kui ei soovi, siis üldse mitte)
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
soola
pipart
((pruuni) suhkrut)
punet
basiilikut
Pruunista pannil hakkliha. Lisa sibul ja prae kuldseks. Maitsesta. Tükelda tomat, kalla hakklihale sörts vett ning tomatid ja hauta kastet vähemalt pool tundi (mida kauem sel podiseda lased, seda maitsvam saab tulemus), vajadusel kalla aeg-ajalt vett natuke juurde. Timmi maitse soola, suhkru ja pipraga parajaks, lisa küüslauk, ananass ja värsked ürdid, kuumuta segu korra veel keemiseni ja ongi valmis! Kaste on imehea pasta ja riivitud/murendatud juustuga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar