18.11.09

Sügisene apelsinikook vaniljekastmega

See on ilus ja hea kook. Natuke tüngakook ka: oleks nagu apelsini maitsega ja lõhnaga ja nimi viitab kah apelsinile, aga tegelikult on hoopis õunakook. Teha on seda kooki väga lihtne ja maitseb hää nii soojalt kui külmalt, kastmega kui kastmeta.

150 g võid

200 g suhkrut

2 muna

jahu

1 hästipestud apelsini riivitud koor

vaniljesuhkrut, soola

õunu, suhkrut, kaneeli

1 apelsini mahl

Vahusta või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munad, sool, apeslini koor, vaniljesuhkur. Sega hulka niipalju jahu, et tekiks mõnusalt paks, veel segatav tainas. 

Koori ja tükelda õunad, sega kaneeli ja suhkruga ning aseta tainapõhjale. Pigista õuntele peale apelsini mahl, puista kook suhkruga üle ja küpseta ca 210-kraadises ahjus, kuni kook on kuldpruun ja põhi kuivaks küpsenud. 



1 kommentaar:

  1. See näeb väga isuäratav välja, tahaks kohe ampsu võtta! :)

    Head kokkamist ka uuel aastal.

    Marju
    http://www.tassike.ee

    VastaKustuta