21.8.09

Apelsinijäätis

Jäätisemasinat mul pole, kuid jäätist saab teha selletagi. Talvel katsetasin isetehtud jäätisetordiga, sel oli Domino-küpsistest põhi, vaniljejäätisest sisu ja katteks hapukad kirsid. Maitses väga hea.

Nüüd sattusin aga lehele kokkama.blogspot.com ja sealne imelihtne jäätiseretsept (2 pakki vahukoort ja purk kondentspiima) ahvatles kangesti katsetama. Täidise valimisel võib lasta fantaasial perutada - mina tegin vaniljejäätist (mehe rõõmuks), valge šokolaadi tükkidega jäätist ning apelsini-šokolaadijäätist. See viimane sai minu meelest küll eriti hõrk ja eilsele  taasiseseisvumispäevale kohaselt pidulik.

400 ml vahukoort

1 purk kondentspiima

1 apelsin

100 g valget šokolaadi

kaneeli

Vahusta koor pehmeks vahuks. Lisa kondentspiim, sega hästi korralikult. 

Riivi põhjalikult pestud apelsinilt koor. Pigista apelsinist mahl väikesesse kaussi või kastrulisse, tükelda mahla hulka valge šokolaad ja sulata vaiksel tulel. Lisa šokolaadisegusse apelsinikoored ja natuke kaneeli ning lase segul jahtuda.

Pane jäätis sobivasse anumasse, lisa šokolaadi-apselsini segu ja tõsta jäätisega natuke segamini, et jääks ilus muster. Pane jäätis ööseks kaane või kile all jääkappi. 

3 kommentaari:

  1. apelsin kodutehtud jäätises? Kõlab hästi, proovin ära;)

    VastaKustuta
  2. :) proovi jah. Muide, kui sulle nt apelsini-Geisha maitseb, siis maitseb see jäätis vast kah.

    Ise tahan järgmisena sidrunitäidisega proovida.

    (Ikka tõesti täielik katsetamishullus tuleb peale - kuidas saab nii lihtne ja hea jäätise põhiretsept olemas olla ja sellest nii lihtsalt nii õige konsistentsiga jäätis tulla?!)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka seda jäätist. :) Panin šokolaaditükid ka lisaks sisse. Apelsinikoort sisse ei pannud, sest mul tekib alati väike tõrge seoses pestitsiitide jääkidega, mis seal sees võivad olla. :( Eemaldasin apelsiniviiludelt nahad ära ja sisu tegin saumikseriga pudruks. Tuli vist liiga vedel, sest sain üsna häguse mustri. Samuti värv ei tundunud olevat nii tugev kui siin pildi peal. Aga see on sul väga geniaalne idee sellist jäätist teha!!! Mina proovin järgmine kord virsikuga. :)

    VastaKustuta