15.8.09

Kukeseene-merevaigu kaste


Kukeseened on maitsvad sajal eri moel. Kunagi isaga kahekesi maal olles praadis paps seened ohtras võis koos sibulaga kergelt läbi, lisas jämedat soola ning lennutas lõpuks seentele kamaluga tilli peale - maitses imehea! Ema tavatseb kukeseenekastet teha hapukoorega - ülihää maitseb seegi. Tädi kallab kukeseentele peale kaks pakki kõige rammusamat vahukoort ja tulemuseks on kaalujälgijate õudusunenägu: nii maitsev söök, et jumalik maitse kaalub patuse rammususe vastupandamatult üle...

Eelmisel suvel sõprade juures katuseehituse talgutel olles sai aga sõna kukeseenekaste minu jaoks uue tähenduse. Aitäh, Inks, mõnusa idee eest!

pannitäis kukeseeni

keskmine sibul

karp kukeseente või maitserohelisega merevaiku

pakk kohvikoort

soola

pipart 

tilli

õli ja võid

Tükelda sibulad ja prae õli-või segus klaasjaks. Lisa kukeseened. Kui mõni männiokas või sambaltükike ka pannile satub, siis seda parem - kröömike metsamaitset muudab kastme ainult täiuslikumaks! 

Kui seened on "kuivaks praadinud", lisa sool, pipar ja kohvikoor. Seejärel sega kastmesse lusikatäis haaval merevaik. Maitse. Lisa vajadusel soola. Sega. Maitse. Kui kaste on täiuslikuks timmitud, lisa ohtralt tükeldatud tilli. 

Parim on kukeseene-merevaigu kaste värske kartuli ja oma kasvuhoonest korjatud tomatitest salatiga. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar