
Kuivatatud ploomidega lihakaste sobib lõhnalt ja maitselt sellesse veidi magusvalusasse idülli lausa suurepäraselt.
400 g sealiha
suur sibul
2-3 küüslauguküünt
pakk kohvikoort
kümmekond kuivatatud ploomi
paar loorberilehte
soola, pipart, tšillipipart/kauna
Tükelda sealiha ja sibul ning pruunista kergelt kuumal pannil. Kalla lihale tasapisi peale kuuma vett, nii et liha oleks kaetud. Lisa küüslauk, soola, pipart, loorberilehed ja tšillipipar ning lase lihal seni haududa, kuni on pehme. Tõenäoliselt pead mõne aja tagant lihale vett juurde lisama.
Kui liha on valmis, kalla kastmesse kohvikoor ning tükeldatud mustad ploomid, timmi maitse soola-pipraga parajaks ning pane liha vähemalt 20 minutiks kaane alla maitsestuma. Tulemus jääb suussulavalt kreemjas, õrnalt suitsumaitseline, magus ja vürtiskas - täpselt nii võibki hilissuvi maitseda.
Minule maitseb see kaste riisiga, kuid sobib ka kartuli, pasta, tatra ja odratangu pudruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar