16.8.09

Biskviitkattega õunakook

                                 

See kook sündis maikuus rabarberikoogina. Nii, kuidas edenev suvi aeda muutis, muutus ka kook - biskviitkattega rabarberikoogist sai biskviitkattega sõstrakook, seejärel biskviitkattega tikrikook ja nüüd, kui valgeid klaare iga tuulehooga pots ja müts murule sajab, on temast saanud biskviitkattega õunakook. Ehk siis üks tõeliselt universaalne kook!

50 g võid

2 kl jahu

3 spl suhkrut ja natuke soola

       kümmekond õuna (rabarberit, sõstraid, mustikaid, tikreid)

       klaas suhkrut

       väike pakk hapukoort

       kaneeli

4-5 muna

4-5 spl suhkrut

4-5 spl jahu

Tükelda õunad, sega suhkru, kaneeli, hapukoorega. Sulata või, lisa jahu, suhkur ja sool ning haki sellest purutainas. Kalla puru suurele ahjuplaadile, patsuta siledaks ning pane umbes 15 minutiks 210-kraadisesse praeahju, seejärel lisa õuna-hapukooretäidis ning küpseta umbes 25-35 minutit.

Vahusta munad tugevaks hele-helekollaseks siledaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta veel natuke aega. Sõelu munasegusse vähehaaval jahu, tõsta tainas ettevaatlikult ühtlaseks. Kalla biskviit õute peale, raputa kõige peale veel pisut suhkrut ja küpseta kooki veel 10 minutit. 

Eriti hea on kook soojalt külma piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar