16.8.09

Kukeseenepitsa

Mida teha, kui seenesaak on olnud nii vägev, et kukeseenekastmest on isu pikaks ajaks täis? Selle asemel, et ülejääki maantee äärde müüma minna, tegin kukeseenepitsa. Juhtumisi oli kodus ka Võru turult ostetud maasinki, aga olen üsna kindel, et ka ilma singita jääks pitsa maitsev.

pannitäis kukeseeni

2 suurt sibulat

4 küüslauguküünt

tomatipastat

ananassikonservi

200 g juustu

soola, pipart, kuivatatud basiilikut

värsket basiilikut ja tilli

Kukeseened prae veidikeses õlis "kuivaks". Lisa tükeldatud sibul ja küüslauk ning prae veel, kuni sibul on muutunud klaasjaks ja seened kaunilt kuldpruuniks. Kui on, lisa tükeldatud maasinki. Maitsesta segu soola, pipra ja kuivatatud basiilikuga. 

Tee pitsapõhi (näiteks siinse pitsapõhja retsepti järgi), eelküpseta seda 10 minutit ahjus, määri tomatipastaga ja kalla pasta peale seenekate. Määri seenekate ühtlaselt laiali, lisa ananassitükikesed ja puista kõige peale riivitud juustu. Küpseta pitsat umbes 20 minutit 210 kraadi juures. Serveeri värske basiiliku ja tilliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar