16.8.09

Oivaline kapsapitsa

Sissejuhatuseks ütlen, et kapsapirukas ei ole kaugeltki mu lemmikute killast. See-eest kapsapitsa on lapsepõlvest saadik (kui naabritädi Ülle seda sünnipäevadel pakkus) mulle hirmsasti maitsenud.

Pitsapõhja teen siinse pitsapõhja retsepti järgi.

Kuni tainas kerkib, teen kapsakatte:

1 keskmine kapsapea

2 suurt sibulat

4 küüslauguküünt

kuivatatud basiilikut

soovi korral hakkliha või sinki ja ananassi

soola, pipart

tomatipastat

tomatit

juustu

Kapsa ja sibula tükeldan ja praen õlis kuldseks. Lisan soola, pipra ja basiiliku. Õige maitsestamine on siinjuures ülioluline: kapsas peaks maitsema meeldivalt vürtsikas. (Kui on soovi lihalisemat pitsat teha, praen teisel pannil hakkliha või singi ning lisan selle põhjale koos kapsaga).

Kergelt eelküpsetatud pitsapõhjale määrin õhukese kihi tomatipastat, laotan sellele kapsatäidise, kapsale tomativiilud ning kõige peale riivitud juustu. Küpsetan pitsat ahjus umbes 20 minutit. 

Pildilolevale pitsale on tomativiilude asemel lisatud ananassitükikesi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar