18.8.09

Päikesekuivatatud tomatite ja toorjuustuga omlett

Lugesin Anni Arro kokaraamatust, et päikesekuivatatud tomatitele maitse poolest üsna võrdväärset saab korda saata ka maakodu puupliidi praeahju kasutades. Kavatsen selle niipea järele proovida, kui tomatid õige punastamishoo sisse on saanud - sel aastal on see natuke hilisemaks jäänud kui tavaliselt. Seni harjutan kätt erinevate (päikese)kuivatatud tomateid sisaldavate retseptidega, et siis, kui omakuivatatud tomatid valmis, need väärilistesse roogadesse teaksin sokutada.

See omlett on igatahes äärmiselt mõnus!

8 päikesekuivatatud tomatit

1 väike sibul

2-3 muna

pool karpi toorjuustu (u 100 g)

soola, pipart, punet

praadimiseks oliiviõli ja 1 küüslauguküüs

Haki päikesekuivatatud tomatid ribadeks, sibul tükkideks. Tee küüslauguküüs pooleks ning prae seda mõni sekund kuumas õlis. Eemalda ettevaatlikult küüslaugutükid ning prae sibul õlis kuldseks. 

Vispelda kausis munad kergelt vahtu, lisa sool, pipar, kuivatatud tomatid ja toorjuust ning sega ühtlaseks. Kalla munasegu pannile, prae omlett ühelt poolt kuldseks. Kui muna on täielikult hüübinud,lisa praadimata küljele veidi riivjuustu ja punet ning keera omlett taskuks kokku.

Omlett maitseb hea nii iseseisva hommikusöögina kui ka keedukartuli ja salatiga õhtusöögiks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar