16.8.09

Pitsapõhi

Ehkki pitsaks kiputakse viimasel ajal nimetama kõiki soolaseid lahtiseid pirukaid, teeb minu meelest pirukast pitsa pärmitainapõhi. 

Siin on minu eriti lollikindel ja igati maitsev pitsapõhja retsept - sellest jätkub ühele suurele ahjuplaadile või kahele keskmise suurusega ümmargusele pitsale:

25 g pärmi

100 ml piima

150 ml vett

sörts õli

pisut soola

natuke suhkrut

kuivatatud basiilikut

500 g jahu

Käesoojas vee-piimasegus lahusta pärm, lisa pool jahust ja sega. Pane tainasse õli, sool, suhkur, basiilik ja teine osa jahust ning sõtku energiliselt, kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti. Vormi tainast mõnus päts, raputa sipsuke jahu peale ja pane kaane alla nii kauaks kerkima, kuni pitsale katet teed.

Pitsat tehes võib fantaasial lennata lasta. Minule maitsevad vürtsikad, mahlased, õhemapoolse põhja, rohke juustu ja ananassiga pitsad. Põhjal lasen alati enne natuke ahjus küpseda, kui selle tomatipastaga (aga mitte ketšupiga!) määrin ja katte peale panen.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar